Likér, na který se sbíhají sliny

„Ořechovka“, jakou jste ještě nepili a která se přímo nabízí k pochutnání

Věřte, že až ochutnáte ořechový likér vyrobený, jak jinak, než z ořešáku vlašského, a to lihovárkem, který vznikl pro to, abyste uspokojili vaše chutě, nebudete chtít už jiný. Ořechovka je pro potěchu duše i mlsného jazýčku. Krom toho je zdravým žaludečním voňavým a chutným likérkem.

ořech vlašák

Jeho výroba dlí v naprosto odlišném zpracování plodů, jelikož se používají nezralé plody spolu se směsí koření a bylinek. Je přislazovaný pravým medem od českých včelařů spolu s jemným lihem, ve kterém se po určitou dobu macerují a nechají pěkně v klídku vylouhovat.

Typickým zabarvením ořechovky likéru je jeho kaštanová barva a velice vyvážená hořko – sladká chuť spolu s léčivými účinky.

likér alkohol

Lihovárek se snaží vyhovět všem – jak bylo již řečeno – všem mlsným jazýčkům a vybírat si můžete z nepřeberné nabídky ořechovek:

  • Žufánek, kde můžete nalézt až devět bylin. Schválně – jestlipak je poznáte?

Přírodní hořkost úžasně doplňuje velmi jemné doslazení, které postupným zráním získává na vyvážené chuti s kořenitou – ořechovým nádechem.

  • Tradiční Ullesdorf Ořechovka – pětatřiceti procentní smolně tmavý likér s opět typickou sladce hořkou chutí muškátového oříšku. K výrobě jsou použity zelené plody v tak zvané mléčné zralosti. To je tajemstvím skvělé chuti ořechových likérů. Výroba jesenické ořechovky trvá přes třicet dnů, kdy následně zraje přinejmenším další celý rok v nerezových nádržích! Lihovárek si dává skutečně záležet na plné chuti ojedinělé jakosti s plným aroma a velkým množstvím skořicového, vanilkového  a ovocného dochucení.
  • Sudličkova ořechovka – tradiční z českých ořechů je používána také jako žaludeční likér, jenž podporuje vaše dobré trávení a dokáže pohladit váš žaludek. Barva tohoto skvostu je kaštanově hnědá a postupným stárnutím získává tmavší barvu. Se svým obsahem 30 procent je jedním z jemnějších likérků.

Autor příspěvku: